Afrika -Tanzania - Reisverslag uit Kendwa, Tanzania van Niek Linden - WaarBenJij.nu Afrika -Tanzania - Reisverslag uit Kendwa, Tanzania van Niek Linden - WaarBenJij.nu

Afrika -Tanzania

Door: Niek

Blijf op de hoogte en volg Niek

06 November 2015 | Tanzania, Kendwa

Woensdag 21 okt om 16 uur vertrokken. Via Doha en Dar es Salaam stond ik om 10.30 de volgende ochtend op t vliegveld van kilimanjaro, om 12uur in rafiki backpackers in Moshi en om 14 uur een zesdaagse trekking naar de uhuru-peak vd kili met een vijfdaagse safari naar serengeti, ngorogoro en lake manyara geboekt. Bijna blut, hahaha, bereik ik de volgende ochtend de machame-gate op 1700 m.
De volgende 3 dagen moeten er nog 4285 hoogtemeters worden genomen, waarna in anderhalve dag gedaald wordt naar 1900m. Hopla.
Met mijn eigen gids, kok en 4 dragers ging ik op pad. 'van der linden, i presumed'. Het Victoriameer ligt hier niet ver vandaan. Livingstone intrigeerde me altijd al.
De volgende 3 dagen moeten er nog 4195 hoogtemeters worden genomen naar de Uhuru-peak van 5895m, waarna in anderhalve dag gedaald wordt naar 1900m. Hopla.
Nummer 4 piek, de khala pattar met 5600 was vorig jaar de eerste echte hoge piek na natuurlijk de Amerongse berg en de Vaalserberg. En ergens in mijn leven zal ik ook wel de Holterberg gehad hebben.
Maar na 5,5 dag extreem klimmen en dalen wachtte de taxi , na de traditionele jambo song, http://www.youtube.com/watch?v=vUrVeRGo5IM&list=RDvUrVeRGo5IM, om mij naar Karatu te brengen op de grens van de ngorogoro en de serengeti om aan te sluiten bij de groep van de zesdaagse safari. 3 aussies en 2 noorse meisjes, een hele leuke groep waarvan Scott, Deane en Karina al veel reiservaring hadden.
Het werd een super safari, weer in tentjes op campsites waar de olifanten cruisen en de volgende ochtend een footprint van een leeuw te zien was.
Snachts even schijnen met je zaklamp om evt oplichtende ogen te zien en dan snel de tent in, was het advies.
Vier van de big vife in Serengeti gespot en de Neushoorn in de ngorogoro krater. Olifant, leeuw, luipaard, waterbuffel en de neushoorn. Dus Krugerpark is niet meer een noodzaak.
Bijzondere momenten van een leeuw op 5m met karkas, een luipaard die net zijn prooi had gedood en de boom in sprong, parende hyena's, spelende cheetas, paardansende kraanvogels etc. Super.
Na dit 11 dagen durende avontuur besloot ik al snel door te reizen naar het romantische zanzibar. Op zoek naar het ezeltje. Ik kreeg n tip om op n resort een dorm te nemen. Stond niet op internet. En heel goedkoop op dit ook retedure eiland op het eten en drinken na.
Maar witte stranden, turquoise en azuurblauwe zee maken veel goed nu het herfst is in Holland. Nog 3 dagen op kwenda rocks en dan verder zuid naar Kizimkazi voor n duik met dolfijnen.

• 06 November 2015 - 20:41

Rob Groot:

He Niek,
    Mooi verhaal weer en mooie avonturen. Ben benieuwd naar de volgende verhalen en wel voorzichtig zijn.
    Groeten Rob.

• 09 November 2015 - 09:19

Claudia:

Hallo Niek,

Zo zagen we elkaar in de trein ( vond ik echt erg leuk) en vertelde je over je as. reis. Nu ben je al onderweg. Je enthousiasme was zo aanstekelijk en dat lees ik ook terug in je verslag. Geniet er van maar dat zal ongetwijfeld lukken.

Groetjes Claudia

• 20 November 2015 - 19:24

Saskia:

Dat bestijgen van de Kilimanjaro moet idd een mega belevenis zijn geweest....Zeker na de Amerongse berg....die je nog net zonder gids kunt beklimmen....De foto's zijn geweldig maar het slapen zal wel afzien zijn geweest in zo'n tent op de rotsen! Maar ja, je hebt het wel gedaan! Gr. Saskia